4en3rgY Romania
Beatles 2z8bv910
Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Beatles

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Beatles Empty Beatles la data de Mar Aug 02 2011, 13:55

trojan4u[:X]

trojan4u[:X]Moderator Global

Beatles
Cum a inceput povestea lor ?

Patru baieti englezi din Liverpool , care nu aveau nici 20 de ani , cantau la serbarile si balurile scolare pentru Teddy boy . Erau uniti prin pasiunea lor comuna fata de un gen de muzica .

Cand s-a infiintat formatia ?
John Lennon si Paul McCartney se cunosteau din 1956 si erau amandoi admiratorii lui Elvis Presley . Cunostintele muzicale si le-au dobandit in mod autodidact . In 1959 au scris primele melodii iar cu doi ani mai tarziu , cu George Harrison si-au sustinut primul concert la Liverpool . Aici s-au intalnit cu Brian Epstein care le-a devenit impresar si datorita lui au reusit sa se lanseze . Celor trei li s-a alaturat la percutie Ringo Starr si s-au denumit BEATLES.

Cu ce cantece au devenit celebri?
Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” si “Please please me” , cu care au ajuns in fruntea Hit Parade-ului englezesc . Dupa aceasta au urmat numeroase turnee , inregistrari , discuri , emisiuni televizate si ovatii rasunatoare care insoteau aparitiile celor patru cu “frizura de ciuperca” . Baietii deja se imbracau bine si aveau un “image” format datorita sfaturilor managerului si a banilor care au inceput sa se adune .


Cand a izbucnit Beatles-mania?
In 1964 faceau un turneu in SUA , unde le-au platit o suta de mii de $ pe o aparitie . Pe aeroport au fost intampinati de mii de fani care purtau aceasi “frizura de ciuperca” . Acelasi lucru s-a petrecut si in Europa , Noua Zeelanda , Orientul indepartat : a izbucnit Beatles-mania si Beatlesii au devenit niste victime care nu puteau sa iasa nici din camera lor de hotel fara sa fie asediati de admiratori .

Care au fost cantecele cu cel mai mare succes?
S-au nascut cantece renumite ca “Michelle , Yellow submarine , Let it be ” e.t.c. Lennon si McCartney au compus mai mult de o suta de melodii, dintre care “Yesterday” s-a interpretat mai tarziu de peste o suta de cantareti .

Carui fapt li se datoreaza succesul?
In primul rand talentului lor si intelegerii dintre membrii formatiei , apoi faptului ca au vrut sa aduca si sa raspandeasca ceva nou . Muzica lor , mai ales la inceput , era simpla , atractiva si avea un ritm bun . Limbajul textelor era limbajul zilnic al tinerilor vremii , dar erau acei tineri care vroiau sa traiasca liberi lipsiti de orice fel de conformism fals . Beatles a creat o “moda” , apoi a devenit cea mai mare legenda a secolului nostru . In 1965 regina Angliei le-a dat titlul de “baroneti” . Formatia s-a destramat in 1970 .

Versuri Beatles - albume - repertoriul complet pe albume:

All I've Got To Do
Versuri The Beatles Hey JudeBeatles Troj210

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum