4en3rgY Romania
Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume 2z8bv910
Welcome To 4EN3RGY Romania
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

4en3rgY Romania


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume Empty Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume la data de Joi Dec 29 2011, 13:37

trojan4u[:X]

trojan4u[:X]Moderator Global

Nu este pentru nimeni o surpriza ca, si in domeniul drumurilor, al strazilor, soselelor, bulevardelor, aleilor si autostrazilor, exista recorduri. Sunt milioane in toata lumea si, ca atare, intre ele, unele trebuie sa se distinga. Acest lucru este firesc si totusi, trasaturile care dau caracterul unic al acestor constructii imbraca, de cele mai multe ori, forme neasteptate. Iata-le pe primele dintre ele.

Cea mai ingusta strada din lume

Spreuerhofstraße este cea mai ingusta strada din lume, amplasata in orasul Reutlingen, din regiunea Baden Württemberg, Germania. Latimea acestei strazi variaza de la 31 de centimetri, in cel mai ingust punct al sau pana la maxim 50 de centimetrii.

Cea mai inclinata strada din lume

Aflata intr-o zona suburbana linistita a orasului Dunedin, din sudul Noii Zeelande, strada Baldwin detine reputatia de a fi cea mai abrupta strada din lume. Este amplasata in suburbia numita North East Valley, la 3,5 kilometri de centrul orasului Dunedin. Scurta si dreapta, lunga de aproximativ 350 de metri, strada Baldwin porneste dinspre Linsday Creek, in sus, spre Signal Hill. Portiunile mai joase ale strazii prezinta o inclinare moderata, avand suprafata asfaltata, insa portiunile inalte ale acestei alei sunt cu mult mai abrupte si acoperite cu beton, pentru a se asigura o intretinere mai facila - smoala si asfaltul s-ar putea scurge la vale intr-o zi mai fierbinte - dar si pentru siguranta in trafic pe timp de iarna.

Cel mai sinuos drum din lume

Strada Lombard este considerata, de catre multi, cel mai intortocheat drum din lume, din cauza unei portiuni extrem de sinuoase ce se afla pe Dealul Rus, intre strazile Hyde si Leavenworth. Bucata de drum masoara numai 400 de metri in lungime, intre aceste doua puncte, iar limita de viteza impusa este de numai 8 km/h, strada avand sens unic, in aval. Pe fiecare dintre lateralele strazii se afla cele mai scumpe case si vile din San Francisco, dispuse si ele cam dupa tiparul strazii. Drumul a fost construit, initial, deoarece vehiculele nu se puteau adapta gradului de inclinare de 27%; s-a considerat ca un numar repetat de curbe de tipul "agrafa de par" ar face atat urcarea, cat si coborarea, mai usoare.

Cea mai complicata autostrada din lume

Punctul de transbordare rutiera Judge Harry Pregerson este situat in Los Angeles, California, si reprezinta una dintre cele mai complexe intersectii supraetajate din SUA si din lume. Permite intrari si iesiri dinspre si inspre toate directiile dispunand de "straturi" de drumuri si poduri care alcatuiesc o retea foarte complicata, desi au ca menire fluidizarea traficului intre si de-a lungul autostrazilor interstatale I-105 si I-110. Aceasta "impletitura" de drumuri a fost deschisa in anul 1993, fiind o transbordare rutiera de nivel 4, care dispune si de un tronson cu accesul restrictionat, care poate fi folosit doar de vehiculele cu gabarit si anvergura depasite.

Cea mai lunga autostrada nationala - Autostrada 1, Australia

Autostrada 1 a Australiei reprezinta o retea de drumuri care circumnavigheaza continentul australian, unind toate capitalele statale din teritoriul inconjurat de ape oceanice. Cu o lungime totala de 14.500 kilometri, A1 din Autostralia este cea mai lunga autostrada nationala din lume, urmata de Autostrada Trans-Siberiana, lunga de 11.000 kilometri, si de Autostrada Trans-Canadiana, cu o lungime totala de 8.030 km. Zilnic, peste un milion de oameni calatoresc pe cate o portiune sau alta a Autostrazii 1 australiene.

Cea mai larga strada din lume - 9 de Julio - Buenos Aires, Argentina

9 iulie 1816 - ziua de nastere a Argentinei. In aceasta zi capitala, Argentina si-a cucerit independenta si, pentru a pastra amintirea marelui eveniment, cetatenii argentinieni liberi au botezat bulevardul principal din centrul capitalei Buenos Aires 9 de Julio, adica 9 Iulie. Dar nu este vorba despre un bulevard oarecare si trebuie sa-l vezi ca sa-ti crezi ochilor. Avand o latime de noua benzi de mers, cu gradini amenajate intre sensurile de mers, 9 Iulie este cel mai larg bulevard din lume.


Pe care din aceste drumuri te-ai plimba. De ce?
Sursa: descopera.ro



Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume Troj210

2Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume Empty Re: Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume la data de Mar Feb 21 2012, 23:28

gaNNNja

gaNNNjaMembru

Interesant

3Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume Empty Re: Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume la data de Dum Mar 25 2012, 19:31

Braga C

Braga CMembru

Frumos TOPIC!

4Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume Empty Re: Top6 cele mai spectaculoase strazi din lume la data de Sam Ian 26 2013, 15:57

OliviaN

OliviaNMembru

Interesant pot zice !

Continut sponsorizat


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum